Leiden
Nieuwerkerk aan den IJssel.


Onze visie op oefentherapie

De kinderoefentherapeuten en oefentherapeuten van onze praktijk streven naar het werken in een open en transparante organisatie die met kwalitatief hoogwaardige oefentherapeutische en kinderoefentherapeutische zorg, doelmatig, doeltreffend en efficiënt is. Met aantoonbare hoge mate van patiënttevredenheid en een werknemerstevredenheid, waarbij zowel de klant als de medewerkers zich volop kunnen herstellen en/of ontwikkelen.certficaat


Klanttevredenheid

Binnen de praktijk vindt er continu onderzoeken naar de tevredenheid van klanten plaats. In 2015 is de praktijk beoordeeld met een 8,8 en in 2016 met een 9,1. Voorlopig staat de kwaliteitsindex voor 2017 op een mooie score van 9.2. 


Kwaliteit

De oefentherapeuten van praktijk Karin Driessen Oefentherapie leveren kwalitatief hoogwaardige zorg en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Dit betekent dat iedereen succesvol de opleiding oefentherapie Cesar en de post HBO opleiding kinderoefentherapie hebben afgerond en zich elke 5 jaar laten herregistreren. Al onze oefentherapeuten zijn zowel in het kwaliteitsregister voor oefentherapie als voor kinderoefentherapie geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Door middel van verschillende kwaliteitseisen is de oefentherapeut verplicht verschillende scholingen te volgen om de kennis en vaardigheden voortdurend te toetsen.


Keurmerken

Karin Driessen Oefentherapie is aangesloten bij het kinderplatform kinderoefentherapie, onderdeel van de VVOCM. Tevens zijn al onze therapeuten ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici.


Kwaliteitsjaarverslag

Na afloop van elk kalenderjaar wordt er een kwaliteitsjaarverslag gemaakt. Hierin worden o.a. de resultaten van het voorafgaande jaar vermeld en worden de plannen voor het komende jaar beschreven.


Wetenschappelijk onderzoek

Afgelopen periode is er o.a. onderzoek gedaan naar betrouwbaarheid, effectonderzoeken naar lage rugklachten en nek/schouderklachten en vervolg hierop, uitgevoerd door TNO, in 1990. Daarnaast is er onderzoek gedaan naar kinderoefentherapie waarin onze praktijk volop in heeft geparticipeerd: Invloed van kinderoefentherapie op het motorisch functioneren van kinderen met een motorische hulpvraag. Hierbij de link naar de pdf van het onderzoek.

Locatie Leiden
Locatie Nieuwerkerk aan den IJssel
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
© 2020 Karin Driessen Oefentherapie